En supergod ostekake som er enkel å lage. Denne er både frisk, søt og fyldig på samme tid.

Ingredienser

225g havrekjeks (Bixit eller Digestive)
1ts kanel
100g Bremykt steke & bake
1 pk seterrømme
100g melis
1ts vaniljesukker/vaniljepulver
1 pk kremfløte
1 pk Philadelphia kremost (300g)
1 pk sitrongele
2,5 dl vann
Blåbær
1 pk Bringebærgelé

Fremgangsmåte

Bunn
Knus kjeksene. Jeg pleier å legge de i en plastpose og rulle over med en kjevle til alt er helt finmalt.
Bland inn kanelen.
Smelt smøret og bland dette godt med kjeksene.
Nå må du finne frem en rund springform (24 - 25 cm) med løs bunn eller en kakering. Hvis du har en kakering kan du plassere denne rett på serveringsfatet, eller du kan sette den på bakepapir på en fjøl. Hvis du har en springform så kle bunnen med bakepapir.
Press kjeksmassen så godt ned i formen mens du prøver å få bunnen så jevn og fin som du klarer. Pass på at kjeksene blir presset helt inn til kantene i formen. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet mens du lager ostemassen.
Ostemasse
Kok opp vannet (2,5 dl) og løs opp gelepulveret. Vent til geléen har blitt romtemperert før du går videre.
Visp kremfløte og vanilje til en fast krem.
Visp seterrømmen og melisen på høy hastighet til den blir kremet. Bland inn kremosten. Geléen, som nå skal være helt romtemperert, helles i en tynn stråle i rømmen mens du visper på medium hastighet. Når geléen er helt blandet inn visper du inn kremen forsiktig med en slikkepott eller aller helst en ballongvisp. Prøv å få vekk alle klumper men ikke rør mer enn nødvendig.
Hell ostemassen over kjeksbunnen. Avkjøl i kjøleskap i minst 2 timer før du går videre.
Strø forsiktig blåbær over ostemassen. Bruk rikelig. Jeg brukte ca 2 hele lag med blåbær.
Lag gelé med 2,5 dl vann. Avkjøl til romtemperatur. Hell denne forsiktig over blåbærene og sett kaken kjølig i minst et par timer før servering.
notat:
Du kan benytte frosne bær hvis du ikke får tak i ferske men kaken blir aller best hvis du bruker ferske norske blåbær.
For å få en ekstra blå og fin gelé med blåbærsmak på lokket, tok jeg to never med blåbær og moste disse godt i det kokende vannet før jeg lagde gelé med det. Jeg helte så vannet gjennom en finmasket sil og tilsatte deretter gelépulveret. Dette er selvfølgelig ikke nødvendig :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!