Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

Bunnen:
220 g finknust kjeks, Gjende original
50 g smeltet Bremykt
Kremost fylling:
600 g Philadelphia kremost
500 g rømme
200 g vanlig sukker
3 ts vaniljesukker
3 egg
Saften fra 1/2 sitron
Rivet skall fra 1 sitron
Dekorasjon:
250 g friske bær
saus fra friske bær eller syltetøy

Fremgangsmåte

Bland den finknuste kjeksen med smeltet smør. Pensle innsiden av en 24 cm stekepanne med litt smeltet smør. Hell den knuste kjeksblandingen i pannen og trykk den ned og opp sidene ved hjelp av et krus eller et målebeger. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
Varm opp ovnen til 200 ˚C.
I mellomtiden blandes romtemperert kremost, egg, 150 g sukker, 1 ts vaniljesukker, sitronsaft og rivet sitronskall i en bolle og piskes til den blir glatt og godt blandet, men ikke miks for mye. Hell blandingen over bunnen og stek i 200 °C i 30 minutter.
La den avkjøle i 30 minutter.
Bland rømme, 50 g sukker, 2 ts vaniljesukker i en bolle. Hell den over toppen av ostekaken og sett den i ovnen i 15-20 minutter til.
La den avkjøles helt og deretter slappe av i 6-8 timer i kjøleskapet.
Pynt med friske bær og saus fra friske bær eller syltetøy.

Loading content...