Smakfull ostekake med friske bær. Bunnen er myk, luftig og smelter i munnen fordi det brukes Bremykt. Jeg liker denne kaken mye fordi den er veldig enkel å lage. Smaken er eventyrlig god og du har alltid førnøyde gjester. :-)
Bunnen:
220 g finknust kjeks, Gjende original
50 g smeltet Bremykt
Kremost fylling:
600 g Philadelphia kremost
500 g rømme
200 g vanlig sukker
3 ts vaniljesukker
3 egg
Saften fra 1/2 sitron
Rivet skall fra 1 sitron
Dekorasjon:
250 g friske bær
saus fra friske bær eller syltetøy
Bland den finknuste kjeksen med smeltet smør. Pensle innsiden av en 24 cm stekepanne med litt smeltet smør. Hell den knuste kjeksblandingen i pannen og trykk den ned og opp sidene ved hjelp av et krus eller et målebeger. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
Varm opp ovnen til 200 ˚C.
I mellomtiden blandes romtemperert kremost, egg, 150 g sukker, 1 ts vaniljesukker, sitronsaft og rivet sitronskall i en bolle og piskes til den blir glatt og godt blandet, men ikke miks for mye. Hell blandingen over bunnen og stek i 200 °C i 30 minutter.
La den avkjøle i 30 minutter.
Bland rømme, 50 g sukker, 2 ts vaniljesukker i en bolle. Hell den over toppen av ostekaken og sett den i ovnen i 15-20 minutter til.
La den avkjøles helt og deretter slappe av i 6-8 timer i kjøleskapet.
Pynt med friske bær og saus fra friske bær eller syltetøy.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!