Fløyelsmyk og kremet ostekake med hvit sjokolade og sprø kjeksbunn, toppet med salt karamell og peanøtter. Kan det bli bedre?

Ingredienser

Kjeksbunn:
80 g smeltet Bremykt
250 g digestive kjeks
Ostefyll:
800 g kremost
5 mellomstore egg
180 g sukker
2 ts vaniljesukker
125 ml kremfløte
200 g hvit sjokolade
Alle ingrediensene bør være romtemperatert
Salt karamell:
100 g sukker
2 ss vann
4 ss kremfløte
1 ss Bremykt
Maldonsalt
Peanøtter

Fremgangsmåte

1. Bunn: Knus kjeksen og bland med Bremykt. Fordel blandingen jevnt i bunn av en springform (ca. 26 cm) og trykk den litt ned med en skje.
2. Ostefyll: Smelt sjokoladen over vannbad og sett til avkjøling. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland godt sammen. Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Varm stekeovn til 160 grader. Ha en liter vann i en langpanne og sett den nederst i forvarmet ovn. Sett kaken midt i ovnen og stek i 80 minutter. Slå av ovnen og la kaken stå i 30 minutter. Ta langpannen med vann ut av ovnen og la døren være lukket til kaken avkjøles.
3. Salt karamell: Ha sukker og vann i en stålkjele (ikke bruk teflon). La sukkerblandingen småkoke til det blir gyllenbrun farge. Du skal ikke røre i kjelen mens sukkeret kokes opp. Tilsett smør. Skru ned temperaturen på plata til ca medium varme. Rør med en stålvisp. Tilsett fløte mens du rører og har middels varme på plata. Til slutt smak til med maldonsalt. Du trenger en god klype og kanskje mer.
4. Avkjøl karamellen og hell over den avkjølte kaken. Pynt med peanøtter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!