Denne fløyelsmyke ostekaken er inspirert av den klassiske ostekaken. Digestive er byttet ut med Oreo-kjeks, og ostekremen inneholder et hint av vanilje for et ekstra søtt og godt preg. En elegant kake som er en fryd for både øyne og gane!

Ingredienser

BUNN
2 pk Oreo-kjeks (300 g)
100 g smeltet Bremykt
OSTEFYLL
3 gelatinplater (1-2 til dersom du ønsker en fastere, geléaktig konsistens)
3 ss kokende vann
1 pk kremfløte (3 dl)
1 pk rømme (3 dl)
300 g Philadelphia
120 g melis
1,5 ss vaniljepasta (f eks. fra Dr. Oetker)
4-6 ss Nutella
PYNT
Revet sjokolade
Hakkede mandler

Fremgangsmåte

Bunn:
1. Knus Oreo-kjeksen i en food-prosessor eller bruk en kjevle dersom du ønsker en litt grovere bunn.
2. Bland smøret sammen med kjeksen, og hell blandingen over i en springform. Bruk et glass eller lignende til å jevne ut overflaten. Legg deretter formen i kjøleskapet.
Ostefyll:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann (minst 5 minutter). Pres ut vannet fra platene og løs dem opp i det kokende vannet. La blandingen avkjøles.
2. Pisk opp kremfløten til den får en fløyelsmyk konsistens. Legg til side.
3. Bland sammen Philadelphia (gjerne romtemperert) og melis i en kjøkkenmaskin. Tilsett deretter rømme, vaniljepasta og gelatin. Til slutt vender du inn den piskede kremen med en slikkepott.
4. Hell omtrent 2-3 dl av ostefyllet i en skål og sett til side. Ta ut formen fra kjøleskapet og hell resten av osteblandingen over den kalde bunnen.
5. Varm opp Nutella i mikrobølgeovn til den har en rennende konsistens. Pass på at den ikke er for varm, bland dette sammen med ostefyllet du satte til side. Du kan nå helle dette rett over ostefyllet i formen, eller legge små skjeer av Nutella-blandingen på toppen og bruke en kniv eller grillpinne for å gi kaken et marmorert preg, slik du ser på bildet.
6. Legg ostekaken i kjøleskapet og la den stivne i minst 3-4 timer.
7. Strø revet sjokolade og hakkede mandler over kaken før servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!