Enkel ostekake med deilige smaker.

Ingredienser

125g smør
225g kornmo
2 beger Philadelphia orginal smøreost
1 vaniljestang
1 boks Røros rømme/seter rømme
120-130g melis
2-6 pasjonsfrukt
1 pk sitrongelé
2,5 dl vann
1 lite beger kremfløte
1 pk sitrongele
Friske frukter og bær etter ønske <3

Fremgangsmåte

Bunn: 225g kornmo
125g godt meierismør uten salt
Knus kjeksen godt, og kna inn romtemperert smør.
Dekk bunnen av en springform med bakepapir. Press kjeksblandingen godt ned i bunnen av formen.
(du kan godt bruke porsjonsformer, samme fremgangsmåte)
Pasjonsfruktfromasj:
2 beger med Philadelphia smøreost (orginal)
Frøene fra 1 vaniljestang
1 boks Røros rømme (eller Tine seter rømme)
120-130 g melis
Pisk kraftig i kjøkkenmaskin til tykk krem.
Vend inn saften av 2-6 pasjonsfrukt . (avhengig av hvor mye smak du ønsker)
Bre kremen over kjeksen forsiktig (slik at du ikke røsker opp kjeksen) med en slikkepott. Det skal være et godt lag, men husk å ha igjen noen cm til toppen!!
Sett kaken i kjøleskapet..
Sitronkrem:
1 pk sitrongelé
2,5 dl vann
1 lite beger kremfløte
Kok opp vannet og trekk kjelen til side. Tilsett hele pk med sitrongelé og pisk til alt er oppløst.
La stå til det er husvarmt ;)
Pisk fløten til tykk krem.
Tilsett geléen og pisk det hele sammen.
Hell blandingen over pasjonsfruktkremen, (det må være igjen litt opp til kanten av formen) og sett den tilbake i kjøleskapet. La den stå noen timer.
Lag sitrongelé som anvist på pakken, avkjøl og hell dette over sitronkremen. La kaken stå til geléen er stivnet, og dander på peneste vis med frukter av forskjellig sort.
Bruk en skarp kniv og ”skjær” kaken ut av formen før du løsner kakeringen!! Ellers vil kaken ”sprekke”.
Lykke til
Hilsen Renathe

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!