I julen hvor man ofte får besøk flere dager på rad, er det kjekt å ha en stor kake som holder seg godt. En sikker vinner er ostekake, her med en bunn av pepperkaker og smør, pyntet med krem og pepperkakehus. Denne er også perfekt å lage etter jul om du sitter igjen med masse pepperkaker.
(Ca. 16 porsjoner)
Bunn:
300 g pepperkaker
120 g Bremykt Original, smeltet
Fyll:
300 g kremost, naturell
180 g melis
Frø fra 1 vaniljestang
4 ½ dl kremfløte, pisket til myk krem
4 ½ dl rømme
7 plater gelatin
Pynt:
2 dl kremfløte
3 ss sukker
Pepperkakehus eller annen pynt
Revet hvit sjokolade
Finknus pepperkakene og bland med smeltet smør.
Legg gelatinplater i kaldt vann, se tidsangivelse på pakken.
Bland sammen kremost, melis, frø fra vaniljestang og rømme, gjerne i en foodprosessor. Vend forsiktig inn pisket krem.
Løs opp gelatinen i bittelitt kokende vann og hell i blandingen i en tynn stråle i ostemassen, mens du rører hele tiden.
Hell osteblandingen over bunnen, dunk lett på kaka slik at den blir slett på toppen og evt. luftbobler forsvinner.
Sett kaka kjølig til den er helt stiv, helst natten over.
Pynt evt. med litt pisket krem og revet sjokolade, et lite søtt pepperkakehus og noen små juletrær.