Det er en annerledes ostekake med smak av jul - siden den inneholder pepperkaker, brente whisky mandler og multer. Magisk smakskombinasjon <3
Bunn:
200 g pepperkaker,jeg brukte Bjørken pepperkakehjerter
100 g Bremykt steke og bake eller smør
Ostefromasj:
6 pl gelatin, legges i vann for å mykes opp
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g Philadelphia
100 g melis
1 ts vaniljesukker
4 ss multesyltetøy
3 dl kremfløte
Brente Whisky Mandler:
0,5 dl røkt whisky
75 gram sukker
250 gram mandler
1 ts meierismør
Røkt maldonsalt eller annet røkt flaksalt (mengde etter smak)
Knus kjeksen i en food processor eller blender, bland smulene med smeltet smør.
Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp gelatinen til fyllet i kokende vann,avkjøl til den er kaldt, men fortsatt flytende.
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Tilsett multesyltetøyet, pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelatin i en tynn stråle.
Hell ostefyllet i kakeformen over smulene og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Hakket Brente whisky mandler på toppen, den ble fantastisk god <3
Oppskrift brente whiskymandler er fra matlidenskap.com her er fremgansmåten erstatt alt vannet med whisky. http://matlidenskap.blogspot.no/2011/12/brente-mandler.html
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!