Denne deilig ostekake er magisk god i smak, relativ enkelt å lage og virkelig falt i smak hos oss !

Ingredienser

Bunnskorpe
200 gr hasselnøtter
50 gr smør Bremykt
50 gr mørk sjokolade
40 gr brun sukker
Kakefyll:
500 g kremost , Philadelphia
200 g kvarg
2 ss rismel (maisena)
4 middels eggs
150 gr sukker
1/2 ts med vaniljeekstrakt
60 ml sitron juice
1 ss sitron zest

Fremgangsmåte

Forbered skorpen:
Forhåndsoppvarm ovnen til 170 °C og kjør alle ingrediensene til bunn i en kjøkkenmaskin , press blandingen inn i en 20 cm ringkakeform. Stek skorpen i 15-20 minutter .
Blande kakefyllet:
Visp osten inntil den er fløteaktig og bland deretter inn egg , sukker, vaniljeekstrakt, mel , sitron juice og zest .
Varm opp ovnen til 160 ℃.
Hell kakefyllet inn i skorpen og stek i 40-45 minutter ved 160 °C. Skru av ovnen og la ostekake stå i stekeovnen i 1 time. Fjern den fra ovnen og la den avkjøle inntil ostekaken har stivnet . Pynt med bær og melis .

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!