Bremykt Logo

En utrolig frisk og deilig ostekake med rørte bringebær fremfor gele eller fromasj

Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 400 g kjeks (Min favoritt er salt havrekjeks,men man kan bruke ritz,eller sitronkjeks ,eller hva som er favoritten)
♥ 100 g smør
Oppå kjeksbunnen:
♥ 150 g friske bringebær
Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1/2 lime
♥ 3 dl kremfløte
Bringebærlokk:
♥ 500 g rørte bringebær feks Nora's i frysedisken
♥ 10 plater gelatin

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en food processor. Bland smulene med smeltet smør.
Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland i presset saft fra den halve limen. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.
Legg noen friske bringebær oppå kjeksbunnen. Hell deretter fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Tin de rørte bringebærene hvis du bruker frossen type. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Varm opp en del av bringebærene. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme bærblandingen. Bland dette så med resten av bærene. Fordel bringebærsausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til bringebærlokket har stivnet helt.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!