En herlig, lett og frisk ostekake med gelè hvor du kan variere med ulike smaker som bringebær, sitron, jordbær og blåbær.

Ingredienser

Bunn:
1 pk. Gjendekjeks
ca 1 kopp mandler
120 g Bremykt smør
Fyll:
1 pk. Philadelphia ost, Naturell
1 beger Seterrømme
1/3 l kremfløte
120 gr melis
1 ts vaniljesukker
2 pk. gele (1 sitron og 2 bringebær)

Fremgangsmåte

Bunn:
Gjendekjeksen og mandlene kjøres i foodprosessoren og blandes med smeltet Bremykt smør. Trykk deigen i en (24 cm) kakeform.
Fyll:
Lag 1 pk sitrongelè , men bruk kun halvparten av vannmengden som står på pakken. Avkjøl geleèn, men ikke la den stivne. Pisk kremfløten til krem. Ha i Philadelphia ost, Seterrømme, vaniljesukker og melis. Bland alt sammen og ha det i kakeformen.
Topplokket:
Lag 2 pk bringebærgelè og bruk kun halvparten av vannmengden som står på pakkene. Når geleèn er avkjølt, men ikke stivnet, heller du den forsiktig på kaken. Bruk en spiseskje når du heller på geleèn, slik at gelèstrålen ikke lager skader i kakefyllet.
La den stivne i kjøleskap i 3-4 timer.
Pynt:
Jeg pynter ostekaken med physalis, rips, blåbær, jordbær og drysser på et fint lag med melis.
Du kan pynte kaken med sjokolade, bær, seigmenn - du velger selv! Men velger du denne type pynt, må du huske å legge det på før du legger på gelèlokket.
PS! Fersk kiwi og ananas fungerer ikke helt i gelè, de inneholder noen enzymer som gjør at geleèn ikke stivner.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!