Frisk ostekake med smak av pasjonsfrukt

Ingredienser

Kjeksbunn:
300 g digestive kjeks
3 ss brunt sukker
6 ss smeltet Bremykt
Ostekrem:
500 g Philadephia naturell
300 g sukker
1 1/2 dl rå pasjonsfruktsaft, ca. 7 stk pasjonsfrukt
Saften og skallet av 1 lime
3ss gelatinpulver
6 dl kremfløte

Fremgangsmåte

1. Knus kjeksen til smuler.
3. Bland de knuste kjeksene med sukker og smeltet Bremykt.
4. Kle en springform (24 cm) med bakepapir.
5. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen, sett i kjøleskapet.
6. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innmaten. Bruk en stavmikser til å knuse fruktsekken rundt frøene.
7. Gni blandingen gjennom en sil og fjern frøene. Dette skal gi ca 1 1/2dl pasjonsfruktsaft.
8. Visp sammen kremost og sukker til en glatt og myk blanding.
9. Visp fløten til myk krem i en annen bolle.
10. Varm opp limesaften+raspet skall, trekk kasserollen til side og smelt gelatinen inn i limesaften.
11. Tilsett pasjonsfruktsaften og hell blandingen over i ostemassen mens du rører forsiktig. Når alt er blandet godt sammen vender du inn den myke kremen.
12. Hell kremen over kjeksbunnen og stryk toppen glatt. Dunk gjerne kaken i bordet et par ganger for å sikre at luftbobler forsvinner.
13. La kaken stå i kjøleskapet i, minst, 6 timer før servering.
14. Pynt med ønsket topping
15. Bon appetit!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!