Ritz-kjeks gir virkelig flott balanse,mellom søtt og litt salt,- det er ren eleganse,med vanlig kjeks tar søtt litt overhånd,mens denne toner ned,- helt i min ånd!visuelt med det lilla,- estetisk flott,og ikke minst smaker det himmelsk godt! ;)

Ingredienser

Bunn
225 gram Ritz kjeks
125 gram Brelett
Fyll :
1 pk sitrongele,-
2 dl kokende vann
1 dl Solbærpurè
3 dl lettrømme
200 gram Philadelphia
100 gram malis 3 ts vaniljesukker
3 dl Kremfløte
Lokk:
1 pk. solbærgelepulver
2.5 dl kokende vann,
Pynt gjerne med hjemmelaget sjokoladepynt,-
pasjonsfrukt,- eller server den som den er.
Kun fantasien setter grenser.

Fremgangsmåte

1) Knus kjeksen i en plastpose der du kjører en kjevle over.
bland smulene med brelett smør,- romtemperert eller smeltet.
Sett kakeringen på på fat,KLem smulene sammen med smøret, men ikke alt for hardt og kompakt.
ikke glem langs kantene, sett kjølig.
) Løs opp sitrongelepulveret i kokende vann, avkjøl ved å helle i Solbærpureen, og vente til det er temperert men ikke helt kaldt. Det skal ikke stivne.
Pisk sammen rømme, kremost,melis, og vaniljesukker.
Pisk kremfløten stiv, og deretter kremfløten inn i fyllet.
evt kan man vende noen dråper Lilla/ blå konsentrert konditorfarge i, for å få et mer marmorert fargeintrykk.
Hell fyllet i kakeformen,- og la det hele stivne i kjøleskapet,- 5-6 timer.
Løs opp Solbærgelepulveret i 2.5 Dl kokende vann,-avkjøl,- men skal fortsatt være flytende.
hell den i en tynn stråle over baksiden på en liten skål, eller spiseskje,- da unngår du spor i ostemassen under, og fordeler geleen jevnt.
Pyntes etter eget ønske,- pen også uten annen pynt enn geleen.
Selvsagt kan solbærsmaken byttes ut med andre typer gele,- f.eks bringebær eller kiwi,- Nydelig smaker den uansett versjon.
Lykke til! :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!