En nydelig ostekake med frisk smak av pasjonsfrukt, med en deilig nøttebunn. Det som skiller den fra en vanlig ostekake er at det ikke er kjeksbunn, og at det kun er et tynt lag med pasjonsfrukt gele på toppen. Jeg garanterer deg at dette blir din nye favoritt ostekake!

Ingredienser

Appelsinjuice : 0,5 dl
Sukker : 375 g
Kremost naturel : 625g
Gelantin :6,5 plater
Pasjonsfruktpurre evt pasjonsfruktjuice :125g
Kremfløte 650g
Ingredienser til pasjonsfruktsausen som skal på toppen av kaken:
Appelsin juice : 1 dl
Pasjonsfruktjuice: 1dl
Maisenna : 2ts utrørt i 2ss kaldt vann
Sukker : 200g
Gelantinplater : 3 plater
Nøttebunn :
Eggehviter: 240g
Sukker: 120g
Melis: 200g
Hakket nøtter: 320g

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte Nøttebunn!
1. Pisk eggehvitene, å litt etter litt mens du pisker eggehvitene tilsetter du sukkeret gradvis slik at marengsen har tid til og bygge seg opp å bli luftig og stødig.
2. Sikt melis og bland inn hakket nøtter i melisen.
3. Vend deretter nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen, bruk gjerne en slikkepott.
4. Sprøyt ut bunnen på et bakepapir, ca. 24cm diameter.
5. Stek i 20min eller til papiret slipper bunnen i ovnen. 180 grader i ovn.
Fremgangsmåte Selve ostekake massen!
1. Legg i bløt gelantinplatene i iskaldt vann.
2. Rør sammen kremost naturell og sukker, bruk gjerne en K Spade i kjøkkenmaskinen til dette. La det kjøre litt.
3. Pisk opp fløten, den skal være mykt pisket.
4. Smelt gelantin i litt pasjonsfrukt juice og appelsin juice.
5. Tilsett gelantin i kremosten og rør godt.
6. Vend inn fløten.
7. Når nøttebunnen er avkjølt setter du den i bunnen av en 24 cm kakering og deretter heller du ostekake massen ned i. Om du vil den skal stivne fort så kan du sette den i fryseren, men om du har god tid kan den stå i kjøleskapet.
Fremgangsmåte Pasjonsfruktsaus/ Gele
1. Legg gelantinplatene i kaldt vann.
2.Kok opp appelsinjuice og pasjonsfrukt juice med sukker og tilsett maisenna.
3.Sil sausen og tilsett gelantinen.
4. Avkjøl til passe temperatur, deretter hell over den stivnete ostekaken.
Voila!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!