Appelsinjuice : 0,5 dl
Sukker : 375 g
Kremost naturel : 625g
Gelantin :6,5 plater
Pasjonsfruktpurre evt pasjonsfruktjuice :125g
Kremfløte 650g
Ingredienser til pasjonsfruktsausen som skal på toppen av kaken:
Appelsin juice : 1 dl
Pasjonsfruktjuice: 1dl
Maisenna : 2ts utrørt i 2ss kaldt vann
Sukker : 200g
Gelantinplater : 3 plater
Nøttebunn :
Eggehviter: 240g
Sukker: 120g
Melis: 200g
Hakket nøtter: 320g
Fremgangsmåte Nøttebunn!
1. Pisk eggehvitene, å litt etter litt mens du pisker eggehvitene tilsetter du sukkeret gradvis slik at marengsen har tid til og bygge seg opp å bli luftig og stødig.
2. Sikt melis og bland inn hakket nøtter i melisen.
3. Vend deretter nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen, bruk gjerne en slikkepott.
4. Sprøyt ut bunnen på et bakepapir, ca. 24cm diameter.
5. Stek i 20min eller til papiret slipper bunnen i ovnen. 180 grader i ovn.
Fremgangsmåte Selve ostekake massen!
1. Legg i bløt gelantinplatene i iskaldt vann.
2. Rør sammen kremost naturell og sukker, bruk gjerne en K Spade i kjøkkenmaskinen til dette. La det kjøre litt.
3. Pisk opp fløten, den skal være mykt pisket.
4. Smelt gelantin i litt pasjonsfrukt juice og appelsin juice.
5. Tilsett gelantin i kremosten og rør godt.
6. Vend inn fløten.
7. Når nøttebunnen er avkjølt setter du den i bunnen av en 24 cm kakering og deretter heller du ostekake massen ned i. Om du vil den skal stivne fort så kan du sette den i fryseren, men om du har god tid kan den stå i kjøleskapet.
Fremgangsmåte Pasjonsfruktsaus/ Gele
1. Legg gelantinplatene i kaldt vann.
2.Kok opp appelsinjuice og pasjonsfrukt juice med sukker og tilsett maisenna.
3.Sil sausen og tilsett gelantinen.
4. Avkjøl til passe temperatur, deretter hell over den stivnete ostekaken.
Voila!