Ostekake som laget av Bremykt og peanøttsmør. Man kan få bode salt og søtt smak.

Ingredienser

150 g Bixit
50 g Bremykt original
1 pk Philadelphia kremost
1 pk Kremfløte
1/2 dl Sukker
1 dl Peanøttersmør
1/2 ss Gelatin
1/2 - 1 dl Kondensert melk*
Pynt:
Sjokolade (smeltet) / karamellsaus / hakkede peanøtter / kjeks)

Fremgangsmåte

1.Knus kjeksene til fine smuler med blender.
2.Smelt smøret i en kjele.
3.Tilsett kjeks smuler i smør og bland det godt sammen.
4.Hell smuleblandingen i en springform (22 / 24cm). Fordel smulene jevnt over bunnen og trykk smulene ned i bunnen.
5.Sett formen i kjøleskapet i 1/2 - 1 time.
6.Ha gelatin i en skål. Hell 1ss kald vann og la det stå minst i 5 minutter. Hell 1/2 dl kondensert melk i gelatin. (Varm opp vann i en kjele, slå av komfyren og sett skål i varmt vann og rør ofte til den smelter. Jeg pleier å gjøre sånn)
7.Pisk kremfløte og sukker til krem.
8.Bland sammen philadelphia kremost og peanøttsmør.
9.Hell kremostblandingen i pisket krem og rør sammen, hell gelatin i kremen og rør det godt sammen.
10.Hell blandingen på over kjeks bunnen. Vis man ønsker så kan man pynte med smeltet sjokolade.
11.Sett i kjøleskap (minst 5 timer).
12.Pynt med sjokolade eller karamellsaus og peanøttter eller som du vil. Nyt!
Tips*:
Man kan lage kake uten kondensert melk. Da må man smelte gelatin med vann (1/2ss gelatin og 1/2 dl vann)
Vis man vil tilsette 1dl kondensert melk, da må man smelte gelatin med vann (1/2ss gelatin og 1/2dl vann) og kondensert melk må tilsettes på trinn 8 (blandes sammen med peanøttsmør og kremostblandingen).

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!