Nydelig frisk og syrlig ostekake. Den er litt løs , men sånn skal den være.
300 gr gjendekjeks
100 gr smelta smør ( gjerne bremyk steke og bake)
300 gr naturell kremost ( jeg bruker philadelphia)
200 gr melis
1 beger ( 3 dl) lettrømme
1 boks ( 3 dl) kremfløte
1 pk sitrongele
Knus kjeksen og bland den sammen med smeltet smør. Trykk massen ut
i en springform.
Bland kremost,melis og lettrømme til en klumpefri røre.
Pisk fløten til krem.
Lag gele av en pakke, men bruk kun 4 dl vann. Avkjøl uten og stivne.
Hold av 1,5 dl av gelemassen til toppen.
Bland røre, krem og gele jevnt og ha det over kjeksbunnen.
Sett i kjøleskapet for og stivne.
Når den er overflatestiv hell forsiktig på resten av gelen som et tynt
lokk på toppen. La stivne helt.
Denne kaken blir gjerne litt « bløt» , men den skal være sånn.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!