Den absolutt beste kaken som finnes!

Ingredienser

Rabarbrasyltetøy
500 g rabarbra
2 dl sukker
1 dl vann
Bunn
200 g maryland kjeks
200 g digestive kjeks
200 g mykt bremykt
Ostemasse
4 gelatinplater
3 ss vann
4 eggeplommer
1 dl sukker
400 g philadephia
4 dl kremfløte
3 dl rabarbrasyltetøy

Fremgangsmåte

Start med syltetøyet.
Skjær rabarbra i grove biter. Ha bitene i en kjele sammen med sukker og vann. Kok i 10 -15 minutter til det har blitt et kleblig syltetøy. Avjøl.
Lag bunnen.
Knus kjeksene til smuler i en foodprossesor eller kjøkkenmaskin. Ha i smøret og miks videre.
Trykk massen utover en 24 cm rund springform.
Lag ostemassen.
Legg geltainplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Rør ned phildephia.
Pisk fløten stiv.
Kok opp 3 ss vann og smelt gelatinplatene i dette. Bland sammen eggedosis og ostebladningen, men kremfløte. Ha i den smeltede gelatinen. Vend så i ca 2,5 dl rabarbrasyltetøy.
Hell massen over bunnen. Ringle over det siste av syltetøyet.
Sett kaken i kjøleskapet i minimum 4 timer.
Server og kos deg :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!