Cottage cheese er veldig sunt og passer veldig godt med sitron og bær. Brownie er barnas favoritt og disse to komplimenterer hverandre bra i denne kaken.

Ingredienser

Browniebunn:
200 g usaltet smør (bremykt steke og bake)
200 g mørk sjokolade (minst 70% kakaoinnhold)
3 egg
200 g brunt sukker
¼ ts salt
80 g hvetemel
40 g kakaopulver
Ostefyll:
500 g cottage cheese
200 g mascarpone
120 g melis
1 ts vaniljesukker
revet skall av 1 økologisk sitron
1 pakke Freia sitrongele
2 dl vann
3 dl kremfløte
300 g bringebær

Fremgangsmåte

Lag bunnen:
1. Smelt smøret og sjokoladen i en kjele på lav varme.
2. Tilsett sukker og kakaopulver og bland alt sammen.
3. Tilsett deretter eggene og saltet og vend til slutt inn hvetemelet.
4. Hell blandingen i ei smurt langpanne, stek på 160 °C i ca 30 minutter, og avkjøl.
Lag fyllet:
1. Lag gele etter anvisning på pakka, men bruk bare 2 dl vann. Avkjøl, men ikke la den stivne. 2. Mos cottage cheesen slik at den blir glatt og uklumpete, gjerne med en stavmikser.
3. Bland cottage cheesen sammen med melisen, vaniljesukkeret, sitronskallet og mascarponen. Bland den sammen med geleen.
4. Pisk fløten til krem, rør den glatt og vend den inn i fyllet.
5. Til slutt skjær halvparten av bringebærene i små stykker og bland dem forsiktig i fyllet.
6. Ha ostefyllet over browniebunnen, sett kaka på et kjølig sted slik at den stivner.
7. Pynt den gjerne med resten av bringebærene.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!