Denne kaken er den beste - super kremet, glatt, rik og fyldig. Grunnen til at den kommer ut så god er at den bakes i vannbad.

Ingredienser

Til kakebunn:
2 kopper smuldret Digestive kjeks (helst fullkorn)
2 ss sukker
0,5 ts malt kanel
95 g smeltet Bremykt
Til ostefyll:
1125 g Philadelphia- type kremost (i romtemperatur)
1,5 kopp sukker
2 ts vanilje ekstrakt
5 store egg + 3 eggeplommer (i romtemperatur)
0,5 kopp kremfløte
Til pynt:
Sesongens frukt og/eller bær
Mynte eller sitronmelisse blader

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 175°C.
Smør en kakeform på 21 cm (i diameter) med litt ekstra Bremykt eller kokosolje. Pakk bunnen og sidene av formen godt med aluminiumsfolie. Det anbefales å gjøre flere flittige lag her for å sikre at vann ikke kryper gjennom når du legger pannen i vannbadet. Sett formen til side.
Kombiner digestive kjeks smuler, sukker, kanel og smeltet smør i en stor bolle. Rør godt for å kombinere. Klapp blandingen fast i den tilberedte kakeformen. Stek kakebunn i forvarmet ovn i 8 minutter. Legg delvis-bakt bunn på et kjølehylle og sett til side mens du forbereder fyllet.
Visp kremost godt med en stavmikser/håndmikser/food processor til den blir glatt. Skrap sidene av bollen etter behov mens du gjør det. Tilsett sukker og vanilje ekstrakt og visp godt videre.Tilsett egg og eggeplommer, en om gangen, og slå godt etter hver tilsetning. Tilsett kremfløte og pisk til den akkurat er innlemmet i røren.
Hell ostefyllet over forberedt kakebunn, og bruk en slikkepot til å glatte toppen. Legg ostekakeformen i en stor, dyp langpanne. Fyll langpannen med ca 4 -5 cm varmt vann. Dette er vannbadet ditt som skal bidra til at ostekaken din kommer ut uten sprekker.
Sett kjelen forsiktig i ovn og stek i 1 time. Slå av ovnen og la ostekaken sitte uforstyrret i 30 minutter inne i ovn med døren lukket. Ostekaken skal fremdeles være litt vinglete. 😊Ta kaken ut av ovn og kjør en kniv forsiktig rundt kanten av kaken. Plasser ostekaken på et kjølerist og avkjøl helt. Dekk deretter pannen løst med plast eller aluminiumsfolie og avkjøl i minst 8 timer.
Ostekaken holder dekket i kjøleskapet i 5 dager. Den kan også fryses i to måneder.
Pynt med bær/frukt og mynteblader før servering.
God appetitt!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!