Deilig bakt ostekake med smak av vanilje og sitron
Smuledeig:
4 1/4 dl hvetemel
1 1/2 dl sukker
125 g Bremykt
1 ssk (jada jeg mener spiseskje) vaniljesukker med ekte vanilje
1 eggeplomme
revet skall fra en sitron
Fyll:
4 bokser Kesam - IKKE MAGER - naturell. Du kan bruke vaniljekesam, men da må du
minske litt på vaniljesukkeret
125 g Bremykt
3 dl sukker
6 egg
1 eggehvite (som ble til overs fra deigen)
2 spiseskjeer vaniljesukker
revet skall av en sitron
4 spiseskjeer semulegryn
3-4 dl blåbær (ikke nødvendig) eller bringebær
Bland sammen alt til deigen til en veldig smulete deig.
Vær nøye med at du bare tar det gule på sitronskallet.
Smør ovns formen som hører til komfyren med Bremykt og strø med semulegryn.
Strø ut 2/3 av deigen i formen og trykk til litt med fingrene.
Rør Bremykt og sukker porøst. Skill eggeguler fra eggehviter, og ha gulene, vaniljesukker, sitronskall, Kesam og semulegryn opp i Bremykt-blandingen og blande ordentlig.
Visp eggehvitene til hardt hvitt skum og snu det forsiktig ned i Kesamblandingen. Hell fyllet i formen og strø blåbær og resten av deigsmulene over.
Bak i 200 grader i ca 1 time. Sett formen langt ned i ovnen. Kaken skal være gyllenbrun når den er ferdig.
Kaken FÅR IKKE SPISES FERSK. Den trenger 1 eller helst 2 dager i kjøleskap først. (Den smaker ingenting når den er nybakt synes jeg i alle fall)
Server kjøleskapskald. Sikt gjerne litt melis over som pynt til servering
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!