Sjokolade-smuldrepai med banan og krem

Denne paien er bare så innmari god. Man kan få forskjellig resultat hver gang ved å endre type kjeks, det kan være både sjokolade, vanlig kjeks eller med vaniljesmak. Den smelter i munnen på en herlig måte. Jeg lager alltid denne til familieselskap, eller når venner kommer over. Stort pluss - den tar så kort tid å lage!! Ferdig på et blunk :-)

3225862c 028e 4643 babb 43f030eb9137
Elin Skorstad Haave

Denne smakte jeg for første gang i England, jeg fikk den servert på en restaurant der når jeg var på ferie. Der brukte de noe som heter «Carnation Caramel», som egentlig kan minne om Hapå, men jeg bruker å lage karamell med kondensert melk siden jeg ikke liker Hapå..

Jeg hadde forresten ikke noe bilde av den, har lett i en evighet:( fant bare dette, etter den hadde blitt spist opp haha.

Ingredienser

21 eller 22cm paiform

Bunn:
400g sjokoladekjeks (jeg bruker gjende eller bixit)
150g bremykt smør

Karamellfyll:
1 boks (400g) Kondensert melk, søtet (ikke Vikingmelk!)
150g smør
100g lys sirup

Topping:
3 modne bananer
3dl kremfløte
Sjokoladeflak, rivet sjokolade

Fremgangsmåte

1. Bunnen er veldig lett å lage. Knus sjokoladekjeksen i en bolle, smelt smøret og bland det inn med kjeksen. Ta så å press kjeksen inn i paiformen, fyll godt opp rundt hele formen. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.

2. Ha smør, kondensert melk og sirup i en kjele. Etterhvert som det varmes opp, vil det tykne. La blandingen koke, og ikke glem å røre i mens. Den er ferdig når den er gyllen og litt tykkere.

3. Ta den ferdige (avkjølte) karamellen og hell over kjeksen i paiformen. Sett det inn i kjøleskapet i 15 minutter.

4. Nå er paien snart ferdig. Når det er klart til servering, er det bare å skjære opp banan, legge det opp på paien, vispe opp krem, legg det oppå bananen, og legg sjokoladeflak over kremen for en fin touch.

5. Bon appetit!! :-)

Pai
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift