Eplerosepai

Den er spesiell fordi den er utrolig god på smak, laget med mye kjærlighet og omtanke

F95b61e2 9b4d 458f 80ea 160955c8ad33
1aa466f2 03c8 43af 8e35 5a1e36550b23
Pernille Halvorsen

Favoritten da den utvidede storfamilien kommer på middag.

Ingredienser

Bunn
250g mel
250g Bremykt
90g melis

Vaniljekrem
5 dl fløte
1 vaniljestang
20gmaizenna mel
125g sukker
4 eggeplommer

Eller 1 -2 pakker piano vaniljekrem

4 røde epler i tynne skiver
Sitronsaft
Vann

Fremgangsmåte

Bunn
Bland alle ingrediensene sammen til en deig. Legg i kjøleskapet en liten halvtime for hvile

Vaniljekrem
Kok opp fløye og vaniljestang.
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene og ha i fløyen. Legg stengene opp i også. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.
Pisk eggeplommer, maizena og sukker lett i en annen bolle.

Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.

Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm. Jeg anbefaler og varme den sakte opp igjen, ikke på full guff.

Eplerosene
Skjæres i tyne skiver og legges i vann sammen med en spise skje eller to med sitronsaft (bare for at eplene ikke skal brune)
Varmes i mikroen i 1-3 min. Kommer Ann på hvor tykke skiver du har laget. Rull skivene rundt utenpå hverandre til passe roser.

Legg bunnen i formen, jeg pleier og trykke den ut, men den kan skjevles også, men jeg anbefaler da og ha plastfolienoger og under deigen kjevle på den.
Stikk med en gaffel i bunnen jevnt over hele.
Ha vanilkekremen oppi jevnt fordelt i hele forma.
Plasser eplerosene oppi vaniljekremen.

Stekes på 180 grader i 45-60 min avhengig av ovnen. Stekes på over og undervarme.

Servers lunken sammen med vaniljeis,
Men den smaker like godt kald også, og gjerne dagen derpå også.

Pai
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet