Pai med rømme topp

En frisk pai med bær eller raspet eple.

20181004 182434
Monika Margit Tikkanen

En sikker " vinner" kan bruke friske bær når de er i sesong og eple hvis jeg ikke finner noe i fryseren. En tante serverte denne paien til oss med rips og da gav det lust å utvikle pai med rømme lokk videre.

Ingredienser

Bunn
150g Bremykt
1dl sukker
1 egg
3dl hvetemel
1t..s. bakepulver

Fyll
3dl bær: blåbær og bringebær eller rips. Bær kan og byttes ut med 3dl raspet eple krydret med 2ts. kanel og 1t.s. ingefær.

1 egg
2 dl. rømme
1 dl. sukker
1 t.s. vanilj sukker.

Fremgangsmåte

Pisk Bremykt og sukker til hvit skum.
Ha i 1 egg, rør sammen.
Rør sammen mel og bakepulver.

Trykk ut deigen i smurd paiform ca 27cm i diameter

Ha bær eller eple rasp og krydder over pai bunn.

Pisk sammen rømme, egg og sukker.
Ha dette over paien.
Stekes i 200° ca 30 min

Spises lun eller kall.

Pai
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet