Blåbærpai

De norske blåbærene er i en særklasse for seg selv og spesielt hyggelig er det når man kan servere de i en lun blåbærpai, smakt til med litt finrevet skall av lime.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(Ca. 8 porsjoner)

Paibunn
150 g Bremykt Original, kald
4 dl hvetemel
½ dl sukker
1-2 ss iskaldt vann

Blåbærfyll
500 g friske blåbær
130 g sukker
2 toppede ss potetmel
1 ss vaniljesukker
Finrevet skall av 1 lime

Til pensling
1 egg
1 ss vann
En liten klype salt

1 godt smurt paiform (ca. 26 cm)

Hvetemel til utbaking

Fremgangsmåte

Paibunn:
Ha Bremykt, hvetemel og sukker i en miksebolle. Elt raskt sammen, tilsett litt kaldt vann slik at deigen binder seg godt sammen. Pakk inn i plastfilm (eller bruk en zippose) og sett kjølig ca. 1 time.

Forvarm stekeovnen til 200 °C.

Strø litt hvetemel på bakebordet og kjevlet deigen ut til den er litt større enn paiformen. Løft deigen forsiktig over i formen og trykk den ned. Klem deigen godt inn til kantene. Lapp evt. hull. Kjevle resten av deigen ut til en runding, skjær lange strimler på ca. 2 cm, slik at de går over paien.

Blåbærfyll:
Ha alle ingrediensene til fyllet i en bolle, rør godt sammen og fordel over paibunnen. Lag rutemønster over blåbærfyllet. Visp sammen egg, vann og en klype salt, pensle over deigen på kanten og på rutemønsteret.

Stek paien på midterste rille ca. 30 minutter. Sjekk paien etter ca. 15 minutter, har noen av bærene fortsatt synlig potetmel, rør forsiktig med en gaffel, slik at det blander seg med de andre bærene.

Server paien lun med litt vaniljesaus, pisket krem eller vaniljeis.

Tips:
Lime kan fint erstattes med sitron eller droppes dersom du ønsker en søtere pai.

Pai
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende