Bremykt Logo

Dette er en delikat høstpai med sprø bunn og et deilig blåbærfyll som passer perfekt sammen med vaniljeis

Ingredienser

Paibunn:
• 400 gram hvetemel
• 2 ss kaldt vann
• 200 gram bremykt i små biter (kaldt)
• 1 ts sukker
• 1 egg
• En klype salt
Blåbærfyll:
• 400 gram blåbær (fersk eller fryst)
• 100 gram sukker
• 3 ss maizena
• 1 ss sitronsaft
• En klype salt

Fremgangsmåte

1. Start med å lage paideigen. Ha alle ingrediensene bortsett fra vann og egg i en foodprosessor og miks dette sammen.
2. Ha i vannet og egget og miks videre til deigen er mer samlet.
3. Kna deigen forsiktig sammen med hendene og pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet en times tid.
4. Ha blåbæra i en passe stor kasserolle på medium varme i ca 10 minutter.
5. Bland sukker, maizena og salt sammen i en bolle og hell det over blåbæra. Bland dette godt sammen.
6. Kok blandingen til den har tyknet. Dette tar ca. 2-3 min. Rør hele tiden!
7. Ta kjelen av platen og rør inn sitronsaft. La blandingen avkjøles helt.
8. Kjevl ut paideigen og ha den i en paiform. Press bunnen forsiktig ut i sidene og klipp eller skjær av overflødig deig.
9. Sett formen i kjøleskapet i en time.
10. Ha blåbærfyllet over paibunnen og dekorer paien etter eget ønske. Man kan f.eks legge et lokk over hele paien, lage et flettemønster etc.
11. Stek paien på 200 °C midt i ovnen i ca. 40 minutter. La paien avkjøles helt før servering. Gjerne med vaniljeis til!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!