Smuldrepai med jordbær og solbær

En smuldrepai er veldig enkel å lage og midt i blinken nå som det bugner over av friske bær. Perfekt sammen med vaniljesaus, vaniljeis eller krem.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 6 porsjoner)

Crumble:
125 g Bremykt Flytende eller Bremykt Mykere
60 g havregryn, lettkokt
120 g hvetemel
125 g rørsukker (ev. vanlig sukker)
½ ts bakepulver
1 strøken ts malt kanel
1 klype salt

Bærfyll:
700 g jordbær
300 g solbær
2 ½ ss maisenna
100 g sukker
2 ss vann
1 ts vaniljeekstrakt

Til servering:
Kald vaniljesaus, vaniljeis eller pisket krem.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Smør en paiform med fast bunn (ca. 28 cm) eller annen ildfast form med Bremykt.

Crumble:
Mål opp alle ingrediensene i en litt stor bolle og bland godt sammen.

Bærfyll:
Rens og del jordbær i to (små jordbær kan være hele), ha det i en litt stor bolle sammen med solbær. Dryss over maisenna, bland godt. Tilsett sukker, vann og vanilje. Bland forsiktig sammen og ha det i paiforma. Fordel crumble over, lag gjerne litt klumper med fingrene dine, som du fordeler over.

Stek på midterste rille ca. 30 minutter eller til toppen er gyllen og bærsaften bobler rundt kanten. Avkjøl litt før servering, dryss over melis og pynt gjerne med litt frisk mynte.

Server med kald vaniljesaus, vaniljeis eller helt enkelt pisket krem.

Tips:
Her kan man fint variere med andre typer bær som for eksempel blåbær og bringebær, eller epler og plommer. Lag gjerne små former istedenfor en stor.

Crumble kan lages i god tid før du skal bruke den. Dekk til med plast og sett kjølig.

Pai
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet