Lime pie

Key lime pie er en populær klassisk pai, laget på saft fra key lime fruktene som naturlig gror i hele Florida Key, eggeplommer og søt kondensert melk stekt i sprøtt paiskall. Her er vår variant av denne nydelige paien som er frisk, ganske syrlig, men også søt.

2020 ns key lime pie
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(ca. 10 porsjoner)

Paibunn:
90 g Bremykt Original, smeltet
130 g havrekjeks (f.eks. Gjende)
30 melis
1 ss revet kokos

Fyll:
3 store eggeplommer
1 ts finrevet limeskall
1 boks (397 g) søt kondensert melk
150 g (2 ½ dl) presset lime

Pynt:
Friske bær eller frukt
Frisk mynte

Smør 1 paiform (ca. 23 cm) med smeltet Bremykt. Forvarm stekeovnen til 160 ˚C, over og undervarme.

Fremgangsmåte

Paibunn:
Ha kjeks, melis og kokos i en foodprosessor. Kjør sammen til en finkornet blanding. Rør inn smeltet Bremykt, bland godt sammen. Press kjeksblandingen rundt kantene og i bunn av paiforma. Stek paibunnen på midterste rille ca. 15 minutter til den er litt gyllen. Avkjøl og lag fyllet.

Fyll:
Ha eggeplommer og limeskall i en miksebolle, pisk ca. 4 minutter på høy hastighet til blandingen er litt tykk. Rør inn kondensert melk, pisk på høy hastighet ca. 3 minutter til blandingen er litt kremet. Rør inn presset lime med en slikkepott til alt er godt blandet og hell over den forstekte bunnen. Stek på midterste rille ca. 25 minutter til paien er fast rundt kantene og litt myk på midten. Avkjøl på rist og sett kjølig natten over, eller minst 5 timer før servering.

Pynt med bær eller frukt etter ønske og gjerne litt frisk mynte. En søt krem, yoghurt eller vaniljeis smaker ekstra godt til den friske paien.

Tips:
Bruk en paiform med løs bunn, slik at det blir lettere å skjære pene stykker av kaken. Pass på at du holder i kanten på forma og ikke under, når paien tas inn og ut av ovnen.

Til oppskriften trenger man ca. 6 store lime. For ekstra finrevet limeskall bruk et zestjern beregnet på sitrusfrukter. Skyll limen godt før skallet rives.

Druene har vi delt på midten med en skarp liten kniv ved å lage sikksakk mønster.

Pai
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende