Pai med kirsebær
Verdens beste pai, med kirsebær. Blir bare bedre og bedre.


Gjertrud Nordstrøm
En favoritt hos oss. Kan brukes til så mye, både ha med bort i vertinnegave, eller ha med en bit i matpakka.
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
Paideig:
350 g hvetemel
50 g sukker
5 g salt
300 g Bremykt
6 ss kaldt vann
Kirsebærfyll:
700 g kirsebær uten steiner
200 g sukker
Saften av 1/2 sitron
5 ss maizena
Fremgangsmåte
1. Bland mel, melis og romtemperert Bremykt.
2. Kjør blandingen sammen slik at Bremykt blander seg fint med det tørre.
3. Tilsett eggene og bland.
4. Sett deigen i kjøleskapet i 1 time.
5. Ha bær og sukker i en kjele. Kok opp blandingen.
6. Rør ut maisenna i kaldt vann og hell i bærblandingen. Kok opp på nytt og avkjøl.
8. Bak ut paideigen (spar litt til toppen), ha i den avkjølte bærblandingen og legg noe av deigen oppå, gjerne i mønster.
9. stek på 200 grader i ca en time.
blir best med Bremykt