Pai med kirsebær

Verdens beste pai, med kirsebær. Blir bare bedre og bedre.

F6bd4e97 bd9d 43ba b951 fb1ff517264a
Bdf47c68 5d5d 4eb8 a4ef aaf986030785
Gjertrud Nordstrøm

En favoritt hos oss. Kan brukes til så mye, både ha med bort i vertinnegave, eller ha med en bit i matpakka.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Paideig:
350 g hvetemel
50 g sukker
5 g salt
300 g Bremykt
6 ss kaldt vann

Kirsebærfyll:
700 g kirsebær uten steiner
200 g sukker
Saften av 1/2 sitron
5 ss maizena

Fremgangsmåte

1. Bland mel, melis og romtemperert Bremykt.
2. Kjør blandingen sammen slik at Bremykt blander seg fint med det tørre.
3. Tilsett eggene og bland.
4. Sett deigen i kjøleskapet i 1 time.
5. Ha bær og sukker i en kjele. Kok opp blandingen.
6. Rør ut maisenna i kaldt vann og hell i bærblandingen. Kok opp på nytt og avkjøl.
8. Bak ut paideigen (spar litt til toppen), ha i den avkjølte bærblandingen og legg noe av deigen oppå, gjerne i mønster.
9. stek på 200 grader i ca en time.

Pai
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere