PAI AV HIRSE MED KARAMELLISERTE EPLER

Sunn og saftig pai med epler, cottage cheese og uten sukker. Du kan spise den til middag eller til dessert.

Pai av hirse
Mojca Kovacic Dadic

Paien er godt kjent i Slovenia og hirse er kjent for sine sunne effekter, det sies spesielt å være bra for sunt hår. Oppskriften har vært i familien vår i årevis.

Ingredienser

Ingredienser til pai:
- 500 ml melk
- 120 g hirse
- 30 g Bremykt smør
- 2 egg
- 400 g TINE Original Cottage Cheese
- 4 epler
- Lønnesirup (til den egen smak); den kan byttes ut med honning eller sukker
- revet sitronskall

Ingredienser til karamelliserte epler:
- 25 g Bremykt smør
- 40 g sukker
- 1 eple
- litt sitronsaft

Fremgangsmåte

PAI:
Tilsett en klype salt i melken og kok opp. Tilsett hirse og kok dekket ved lav temperatur i ca 25 minutter. Rør flere ganger i mellom. Når hirsen er kokt, skal den avkjøles.

Skille eggeplommer fra eggehviter og pisk eggehviter stive i en bolle. Tilsett smør i eggeplommene og bland godt sammen. Deretter tilsett hirse, cottage cheese, lønnesirup, revne eppler og revet sitronskall. Bland masse med en treskje. Tilsett til slutt eggehvitene og bland forsiktig.

Ha massen i en ildfast form som er smurt med smør og stek ved 210 grader i 45 minutter.

KARAMELLISERTE EPPLER:
Vask eple først, deretter skrell den, skjær den i biter og ta ut eplefrø.

Tilsett smør og sukker til en panne. Varm opp og rør til sukkeret har smeltet. Slutt deretter å røre og la det småkoke på svak varme til blandingen blir gulbrun.

Tilsett epleskiver og litt av sitronsaft. Rør eplene forsiktig med en treskje slik at karamellblandingen fester jevnt til alle bitene. Kok dem i ca 5 minutter for å myke godt.

Pai
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere