3 lag med herlig smaker: sprø paibunn, syrlige høstbær og myk formkake

Ingredienser

Paibunn:
250 gr Hvetemel
150 gr BREMYKT
2 stk eggeplommer
65 gr sukker
Noen dråper vann til fin konsistens
Syltetøy:
20 gr BREMYKT
100 gr sukker
200 gr høstbær (feks frossen skogsbærblanding)
Formkake:
100 gr BREMYKT
100 gr sukker
100 gr hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
2 stk egg
1 1/2 ts mandelessens (eller vaniljesukker, eller begge deler:)

Fremgangsmåte

Paibunn: smør paiformen
Rør BREMYKT og sukker sammen, sikt i hvetemel, rør i egg og essens. Pluss Evt noen dråper vann.
Press paideigen i formen, pass på at den ikke blir for tykk i kantene. Sett kaldt
Syltetøy: kok alle ingrediensene på svak varme til det tykner, sett til sides og la det avkjøles.
Formkake-røren:
Rør smør og sukker hvitt, tilsett egg, og rør inn hvetemel blandet med bakepulver. Smak til med mandel essens eller vanilje.
Så:
-Smør syltetøyet utover paibunnen
-Fordel formkake-røren forsiktig oppå
-dryss over 2 ss hakkede/høvlet mandler om du har noen på lur i skapet
-stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter.
-bruk baksiden på en fyrstikk og sjekk om den er gjennomstekt:)
Server med fersk fløte, iskrem eller pisket krem
Bon appetitt :-)
(Kokketips, du kan også putte noen hele bær rett i kakerøren for mer smak og rustikk preg)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!