Denne paien er en stor hit blant ungene. Den salte bunnen sammen med søtt fyll smaker himmelsk.

Ingredienser

Paibunn:
150 g Bremykt
3 dl siktet speltmel
1 ss vann
0.5 ts salt
Fyll:
1 pk Piano vaniljekrem
5 dl blåbær
2 ss potetmel
3 ss melis

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel i en bolle.
Bland inn vann og salt til en passe smidig deig.
Pakk deigen inn i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet en times tid.
Press deigen ut i en paiform.
Prikk deigen med en gaffel og stek den så på 225c i 10-15 minutter.
Fyll paibunnen med vaniljekrem.
Bland blåbær, potetmel og melis og ha det oppå vaniljekremen.
Stekes ferdig midt i ovnen på 210 grader i 25 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!