Denne paien passer fint som en frisk og god dessert på sommeren, men også nydelig som en varm dessert på vinterstid. Med champagne ved siden er det en perfekt nyttårsdessert!
400 gram bær. Helst friske og ikke fryste, ettersom fryste gir fra seg for mye vann ved steking.
50 gram mørk sjokolade
50 gram hvit sjokolade
100 gram havregryn
100 gram sukker + litt til å drysse over bærene
125 Bremykt - kjøleskapskald!
Evt vaniljeis eller vaniljesaus til servering.
Ha bær med sukker og hakket sjokolade i en paiform.
Bland smøret med havregryn og sukker med fingrene, det skal ikke blandes helt 100%.
Fordel blandingen av smør, havregryn og sukker oppå bærene og sjokoladen.
Stek i ovnen i ca 20 minutter ved 180 grader celsius. Kan serveres varm som en lun vinterdessert, eller kald på sommeren.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!