Hemmeligheten bak denne fantastiske saftige og deilige paien ligger i deigen. I tillegg vil den smake ekstra godt med epler fra egen hage. Lag den og du vil definitivt bli overrasket og vil glede dine kjære!Forberedelse: 1 time og 15 minutterSteketid 45 minutter12 porsjoner

Ingredienser

Til deigen:
1 eple
200 g gulrøtter
4 små egg
100 g Bremykt
100 g Sukker
100 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
100g mandelmel eller malte mandler
Til fyllet:
500 g epler
2 ss av saften til en sitron
50 g aprikossyltetøy

Fremgangsmåte

Vask eplene og gulrøttene og riv dem på et medium rivjern. Separer eggeplommene fra det hviten. Kna Bremykt med 50 gram sukker og tilsett eggeplommene. Bland mel med bakepulver og mandelmel og miks inn Bremykt. Bland med ett eple og gulrøtter. Pisk eggehvitene med 50 g sukker til stabile topper og bland forsiktig inn i deigen.
Forvarm ovnen til 180 C. Sett deigen i en form (26 cm) smurt med Bremykt. Vask og skrell eplene og fjern kjernen med frøene og skjær i tynne skiver. Dryss umiddelbart med sitronsaft. Ha eplene på toppen av deigen og legg den i ovnen for 45 minutter. Sjekk kaken med en trepinne eller tannpirker. Hvis den kommer ut tørr, er kaken klar. Når paien er ferdig, smør over med varm aprikossyltetøy. Avkjøl paien og strø med melis.
Tips: Dersom eplene og gulrøttene gir for mye saft kan du drenere overflødig væske, ellers kan deigen bli for tynn.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!