Her er en nydelig pai som er verd å lage. Den er utrolig godt! Og nøttesukker gir kaken det lille ekstra .

Ingredienser

Paibunn:
450 g hvetemel
160 g melis
250 g Bremykt
2 ts kaldt vann
6 eggeplommer
1 eggehvite
2 ts vanilje ekstrakt
Fyll:
1 kg gresskar (renset)
250 ml lønnesirup
1 ts kanel
0,5 ts muskat
4 egg
250 ml fløte
Serveringsforslag:
55 g hasselnøtter
2 ss brunt sukker
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Start med å lage gresskarkjøttet. Skjær det i mindre biter og bak det mørt i 25-30 minutter. Avkjøl.
Til bunnen has mel, melis og smør i en food processor. Kjør til en smuldrete masse. Tilsett egggeplommer , vaniljeekstrakt og deretter vannet og kjør videre til deigen klebrer seg. Press sammen med hendene, pakk i plastfolje og avkjøl deigen i 1 time i kjøleskapet .
Smør 8 (9 sm i diameter ) paiformer med smør . Kjevle deigen ut og stikk ut 8 sirkler på ca 15 cm i diameter . Fordel deigen ut i former. Legg bakepapir over og fyll på med tørre erter .
Stek i 15 minutter.
Ta former ut, fjern ertene og bakepapiret de ligger på.
Ha det bakte gresskarkjøttet i en food processor og kjør til du får en glatt og klumpfri mos. Tilsett sukker, egg og krydder , kjør til alt er godt blandet, rør i fløte til fyllet er glatt og klumpfritt.
Hell fyllet i det forstekte paiskallet og sett paien tilbake i stekeovnen. Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 30 minutter.
Fyllet i paien virker litt løst når kaken tas ut av ovnen, men festner når kaken blir avkjølt.
Til nøttesukker:
Kjør sammen nøtter , brunt sukker og kanel i en food processor og fordel over paier.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!