Uhuuuuuuu, snart er det Halloween. Hva med å diske opp med søte små gresskarpaier med marengsspøkelser, på en av årets skumleste dager.

Ingredienser

(12 paier og 30-40 marengsspøkelser )
Paibunn:
125 g Bremykt Original, kald
225 g hvetemel
90 g melis
3 eggeplommer
1 ts vaniljeekstrakt
Evt. litt kaldt vann
Fyll til pai:
425 g (1 boks) gresskarpuré
2 dl sukker
1 ts kanel
1 boks kondensert melk, søtet
En klype salt
Marengsspøkelser:
2 eggehviter, romtemperert
150 g sukker
Litt sort konditorfarge til øyne (Eventuelt smeltet sjokolade)

Fremgangsmåte

Paibunn:
Ha Bremykt, hvetemel og melis i en foodprosessor, kjør raskt sammen til smuler. Tilsett eggeplommer og vaniljeekstrakt, kjør videre på høy hastighet til deigen samler seg. Tilsett evt. litt vann så deigen blir glatt og smidig. Form deigen til en rund ball, klem den litt flat, ha den i en pose og sett kjølig minst 1 time.
Fyll til pai:
Forvarm stekeovnen til 160 °C.
Ha alle ingrediensene til fyllet i en mikser, eller bland det sammen for hånd i en stor bolle, til en jevn masse.
Smør paiformene (ca. 8 cm) med litt smeltet Bremykt. Kjevle ut deigen på lett melet bakebord og kle formene med deig (et tynt lag). Pass på at det er jevn deig i bunn og på kantene. Hell over gresskarblandingen, nesten helt opp til kanten av formene.
Stek på midterste rille, ca.15 - 20 minutter til fyllet så vidt har stivnet. Pynt med marengsspøkelser.
Marengsspøkelser:
Forvarm stekeovnen til 60 °C.
Pisk eggehvite og halvparten av sukkeret på middels hastighet til det begynner å bli stivt. Tilsett resten av sukkeret litt og litt. Pisk til marengsen er luftig og blank.
Ha marengsen i en sprøytepose med rund tipp (størrelse 10) og sprøyt små topper på et bakepapirkledd stekebrett. Var lett på hånda, dra posen raskt opp på slutten når du sprøyter topper, da får du fine spisser. Her kan man leke seg litt med ulike former. Stek spøkelsene på midterste rille i ca. 2 timer. Bruk en tannpirker til å lage øyne og munn.