En nydelig snurrepai får du ved å legge tynne skiver fra saftige gulrøtter, squash og aubergine tett i tett på en grov paibunn, dekt med syrlig Crème Fraîche og helt tilslutt pensle med smør, urter og havsalt.

Ingredienser

(6-8 porsjoner)
Grov paibunn:
150 g hvetemel
50 g sammalt hvete, fin
1 ts salt
100 g Bremykt Original, kald
2-3 ss kaldt vann
Fyll:
3 ss Crème Fraîche
1 grønn squash
6 store gulrøtter, gjerne i forskjellige farger
1 aubergine
50 g Bremykt Original, smeltet
1 ss finhakket timian
1 ts Maldonsalt
1 ts kvernet sort pepper

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Bland sammen alle ingrediensene med fingrene, tilsett litt og litt vann til deigen så vidt henger sammen. Legg deigen i en tett plastpose og sett kjølig 30-60 min.
Kjevle ut deigen på melet bakebord, kle en stor paiform med deig. Prikk den godt med en gaffel. Smør et tynt lag med Crème Fraiche på bunnen.
Skjær tynne skiver av alle grønnsakene med en ostehøvel eller lignende. Del skivene av squash og aubergine i to på langs, slik at alle er cirka like brede. Start med å lage en liten ring av squash, gulrot og aubergine og sett den midt på pai bunnen. Fortsett deretter med å legge grønnsaker tett i tett rundt ringen. Varier med de ulike typene.
Bland sammen smør og finhakkede urter. Pensle over grønnsakene og strø over salt og pepper.
Stekes 30-40 min, til grønnsakene er litt myke og gylne. Pensle gjerne over med litt smør rett etter steking også.
Tips: Paien kan serveres som egen rett eller som tilbehør til stekt kjøtt eller fisk.