Høsten er tid for norske epler, og en god bær- og eplepai med vaniljekesam er en lett og fin dessert som både små og store liker.
Fyll:
4-5 medium store epler
100-150 g frossen skogsbærblanding
80 g sukker
2 ts potetmel
0,5 dl vann
1 ts vaniljesukker
Crumble:
100 Bremykt
80 g sukker
70 g lettkokte havregryn
100 g hvetemel
Epler og bær:
Skrell epler og del i terninger. Ha bær og epler i en bakebolle. Dryss sukker og vaniljesukker over. Bland vann og potetmel og hell dette over bærene. Bland godt og ha alt over i en ovnsfast form.
Crumble:
Smuldre smør, sukker, havregryn og hvetemel - alt bør være godt blandet. Ha blandingen jevnt over bærene.
Stekes på 200 grader i 30 min til crumblen er gylden og sprø.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!