Har du lyst på en supergod eplepai? Her er høstens favorittpai! Enkel å lage er den også . Aller best blir paien om du bruker epler fra egen hage, men god blir den uansett.

Ingredienser

180 g Bremykt
4 dl hvetemel
2 dl mandelmel
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1 egg
2 ss iskaldt vann
1 ts bakepulver
Fyll:
5 epler (medium størrelse)
1 ss sitronsaft
3 ss brunt sukker
2 ts kanel
1-2 ss Bremykt
Pynt:
1 ss melk
1 ss brunt sukker
1/2 ts kanel

Fremgangsmåte

Ha mel, sukker, vaniljesukker og bakepulver i en food processor. Ha i Bremykt . Bland godt sammen slik at smøret smuldrer seg fint med det tørre. Tilsett egget og vann og kjør videre til deigen samler seg.
Sett deigen i kjøleskapet i 60 min .
Del deigen i to deler. Kjevle ut den ene delen og ha i bunnen på en smurt paiform (ca 26 cm i diameter).
Rens eplene og del dem i skiver. Bland sammen men sitronsaft, brunt sukker, smør og kanel. Fordel disse over paibunnen.
Til slutt rulles strimler av paideigen og legges som et gitter på toppen og en flette rund paien. Pensle med melk og dryss over sukker og kanel .
Stek eplepaien midt i ovnen ved 180°C i ca 45-55 min.
Avkjøl kaken i formen før den tas ut forsiktig.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!