180 g Bremykt
4 dl hvetemel
2 dl mandelmel
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1 egg
2 ss iskaldt vann
1 ts bakepulver
Fyll:
5 epler (medium størrelse)
1 ss sitronsaft
3 ss brunt sukker
2 ts kanel
1-2 ss Bremykt
Pynt:
1 ss melk
1 ss brunt sukker
1/2 ts kanel
Ha mel, sukker, vaniljesukker og bakepulver i en food processor. Ha i Bremykt . Bland godt sammen slik at smøret smuldrer seg fint med det tørre. Tilsett egget og vann og kjør videre til deigen samler seg.
Sett deigen i kjøleskapet i 60 min .
Del deigen i to deler. Kjevle ut den ene delen og ha i bunnen på en smurt paiform (ca 26 cm i diameter).
Rens eplene og del dem i skiver. Bland sammen men sitronsaft, brunt sukker, smør og kanel. Fordel disse over paibunnen.
Til slutt rulles strimler av paideigen og legges som et gitter på toppen og en flette rund paien. Pensle med melk og dryss over sukker og kanel .
Stek eplepaien midt i ovnen ved 180°C i ca 45-55 min.
Avkjøl kaken i formen før den tas ut forsiktig.