Disse nydelige små tartelettene tar deg tilbake til strålende sommerdager.Fylt med lun vaniljekrem og tynne skiver av søte Jordbær.
INGREDIENSER 6 TARTELETTER.
350 g fryst butterdeig.Tint
2.store egg og 1 eggeplomme
1 dl strøsukker
0,5 ts vaniljesukker
2 ss maisenna
3,5 dl melk ,minst 3% fett
12-18 rensede jordbær i skiver
2 ts melis
Mynteblader til pynt
SLIK GJØR DU:
1. Sett ovnen på 225 C
Kjevle ut butterdeigen til ca .3 cm tykk.Stans ut seks runde butterdeig-plater,ca.12 cm i diameter.
Kle seks former ,ca .10 cm i diameter,med paideig og skjær kantene rene.Prikk hull i bunnen med en gaffel.
Sett i kjøleskap i 10 min.
2.Plasser tartelettene på en bakeplate og stek i ca .15 min til de er gylne og sprø.La dem avkjøle lett i formene,sett dem over på en rist og la dem avkjøle helt.
3. Pisk sammen egg,eggeplomme,sukker,vaniljesukker og maisenna i en bolle.Varm opp melken i en kjele,men ikke la den koke.Rør melken,litt om gangen,inn i eggeblandingen.Hell kremen over i kjelen.Varm opp på middels varme i ca .4 min til kremen tykner.Rør hele tiden.
4. Hell kremen i en bolle.Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap i ca.3 timer til den er kald.Fyll tartelettene med vaniljekremen og legg på jordbærene.Sikt over litt melis og pynt med mynte før servering.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!