Bremykt Logo

Kraftig og smakfull terte med lekker mazarinfyll, smeltet mørk sjokolade, vaniljekrem og friske bær som jordbær og blåbær.

Ingredienser

Mørdeig:
200 gr hvetemel
100 gr melis
120 gr kaldt Bremykt smør i terninger
1 lite egg
Mazarinfyll:
150 gr marsipan
150 gr muscovado sukker
100 gr romtemperert Bremykt smør
2 egg
50 gr hvetemel
Vaniljekrem:
2 dl + 1/2 dl H-melk
3/4 dl kremfløte
60 gr sukker
2 eggeplommer
2 ss maisenna
1 vaniljestang
100 gr god mørk sjokolade
ca 400 gr friske jordbær og et beger blåbær

Fremgangsmåte

Mørdeig:
Bland hvetemel og melis i en bolle og smuldre i smøret. Tilsett egget og bland det sammen til en deig. La mørdeigen stå kaldt ca 1 time. Deretter kjevles deigen ut og legges i en smurt terteform ca 28 cm i diameter, slik at den dekker bunnen og kanten.
Marzarinfyllet:
Bland marsipan og muscuvadosukker godt sammen. Tilsett Bremykt smør litt av gangen og pisk det godt sammen. Deretter blandes eggene i, et av gangen, mens du pisker. Tilsett melet. Fordel mazarinfyllet i terteformen og stek kaken midt i ovnen på 200 grader i ca 25 min. La kaken avkjøles litt og dryss over hakket sjokolade, la det smelte og smør den smeltede sjokoladen utover kaken med en kniv. La kaken avkjøles helt.
Vaniljekrem:
Skrap ut vaniljefrø og ha frø og stang i en kjele, sammen med 2 dl melk og sukker, varmes opp til kokepunktet. Bland resten av melken og maisennamelet sammen og tilsett eggeplommene i en annen bolle. Hell i 3/4 av den varme væsken litt etter litt i eggeblandingen og pisk godt. Deretter helles alt tilbake i kjelen og varmes opp til kokepunktet mens det piskes hele tiden, la blandingen kokes i ca 1/2 min. Ta ut vaniljestangen og hell kremen i en bolle og la den avkjøles.
Ved servering:
Smør vaniljekremen utover kaken og pynt med friske jordbær og blåbær.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!