En herlig italiensk fruktpai. Har du frukt liggende som har sett bedre dager, tryller du dem til denne herlige kaken som ingen kan motstå. Hemmeligheten er at du bruker det du har !

Ingredienser

Mørdeig : 320 gr. Hvetemel, 180 gr. Sukker, 150 gr. Bremyk, 1 Egg, 2 Eggeplommer, 1 tsk Bakepulver, 1 tsk Vaniljesukker eller revet skall fra en økologisk sitron
Frukt : 4 ferskner, 4 plommer, 1 Appelsin, 1 liten klase druer ( hvite eller blå ), 2 Kiwi, 1 sitron eller lime, 100 gr. Brunt Sukker

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker eller sitronskall.
Smuldre kaldt Bremykt i det tørre
Kjør raskt det tørre og eggene i kjøkkenmaskinen eller gjør det for hånd. Du stopper når det er blandet, hvis du overarbeider det vil smøret bli klissete.
Tilsett eventuelt litt mere mel.
Trykk deigen litt flat og legg den i en plastpose
La deigen hvile i kjøleskapet minst en time.
Sett stekeovnen på 190 C over og undervarme men uten varmluft
Vask frukten godt.
Skjær frukten i skiver direkte i en stor langpanne.
Strø sukker over.
Press saften fra sitronen eller limen i langpannen og bland godt. Du kan gjerne la sitronen ligge i langpannen, men husk å ta den vekk når frukten er stekt.
Sett langpannen på nest nederste rille i ca 30 min.
Vend frukten med hjelp av en stekespade et par ganger.
Frukten er ferdigstekt bør det har dannet seg en sirup på bunnen av langpannen.
Ta deigen ut fra kjøleskapet
Strø litt mel på bordet og kjevl ut deigen ca 1-2 cm høy med litt mel på toppen.
Legg forsiktig kakeformen på deigen og skjær rundt og legg den i bunnen av kakeformen.
Trill ut en pølse som skal bli kanten på kaken. Husk at du skal ha nok deig igjen for å lage gitteret på kaken
Trykk pølsen med pekefingeren mot bunnen av kaken.
Trykk med pekefingeren deigen oppover mot kanten av formen.
Prikk lett bunnen av deigen med en gaffel
Hell i den ovnstekte frukten som har fått lov til å avkjøle seg litt.
Trill ut tynne pølser som du legger over kaken til et gittermønster.
Sett kaken i ovnen på nest nederste rille i ca 50 min på 170 C uten varmluft
Hvis kaken ser for brun ut setter du et stekebrett øverst i ovnen eller dekker kaken med et matpapir

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!