En franskinspirert pai med små søte tomater på sprø bunn er like perfekt som tilbehør til grillmaten som den er en herlig lunsjrett i seg selv.

Ingredienser

Til paibunn :
390 g hvetemel
1/2 ts salt
250 g smør
60 ml isvann
Til fyllet:
300g myk geitost
3 ss rømme eller créme fraiche
2 egg
2 ss hakket frisk basilikum
Salt og nykvernet pepper etter smak
250 g cherrytomater
1 ss oliven olje

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 gr .
Bland raskt sammen hvetemel, smør og iskaldt vann for hånd eller i kjøkkenmaskinen til deigen er jevn. Rull deigen til en ball, pakk den i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Kjevle ut deigen på litt mel på kjøkkenbenken og press den inn i en smurt terteform (33-11 sm) .
Ha et bakepapir i bunnen av tertebunnen og hell over ukokt bønner . Stek den i 20 min., ta ut bakepapir og bønner .
Pisk sammen egg , geitost og rømme i en bolle og ha i litt salt , pepper og hakket basilikum og pisk godt. Ha fyllet i tertebunnen. Ha i cherrytomater, delt i to, dryss over 1 ss olivenolje og pepper .
Stek terten i 30 minutter eller til fyllet har stivnet.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!