På tide å nyte høsten. I tillegg til nydelige farger i naturen, bringer høsten med seg innhøsting av friske sopp og bær . Her er min favoritt pai : skogens gull i paiformen med bacon og friske tyttebær .

Ingredienser

150 g Bremykt Steke og Bake
3 dl hvetemel
1 ss vann
200 gr kantareller
1 sjalottløk
3 skiver bacon
1 ss Bremykt Steke og Bake
3 egg
250 dl matfløte
200 gr kremost (philadelfia)
1/2 ts salt
0.25 ts pepper
Tyttebær

Fremgangsmåte

Smøret blandes sammen med melet , vann og salt.
Elt deigen lett sammen og la deigen hvile kaldt i ca. 45 minutter.
Deigen kjevles ut til en rund leiv. Kle en paiform (ca. 26 cm diameter).
Prikk deigen med en gaffel og sett i fryseren i ca. 10 minutter.
Sett ovnen på 200 grader.
Forstek paiskallet i ca. 12-14 minutter.
Skjær kantarellene og bacon i mindre biter og løken i tynne skiver.
Stek sopp , bacon og løk gyllent i Bremykt Steke og Bake .
Fordel de to ingrediensene i det forstekte paiskallet.
Pisk sammen egg, ost, fløte og pepper.
Hell røren i paiskallet.
Stek paien midt i ovnen i 35 minutter.
Dryss over tyttebær . Bon appetit ))

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!