En frisk pai med bær eller raspet eple.
Bunn
150g Bremykt
1dl sukker
1 egg
3dl hvetemel
1t..s. bakepulver
Fyll
3dl bær: blåbær og bringebær eller rips. Bær kan og byttes ut med 3dl raspet eple krydret med 2ts. kanel og 1t.s. ingefær.
1 egg
2 dl. rømme
1 dl. sukker
1 t.s. vanilj sukker.
Pisk Bremykt og sukker til hvit skum.
Ha i 1 egg, rør sammen.
Rør sammen mel og bakepulver.
Trykk ut deigen i smurd paiform ca 27cm i diameter
Ha bær eller eple rasp og krydder over pai bunn.
Pisk sammen rømme, egg og sukker.
Ha dette over paien.
Stekes i 200° ca 30 min
Spises lun eller kall.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!