Kjærlighet i en liten pai! Den ser fantastisk fristende ut og smaker likeså. Nytelse i hver eneste bit...friske bær og vaniljekrem mmm )))

Ingredienser

Paibunn:
110 g Bremykt Steke og Bake , romtemperert
230 g hvetemel
80 g sukker
1 stort egg
Vaniljekrem / Custard
5 dl helmelk
1 ts vaniljeessens
1 ts vaniljesukker
5 eggeplommer
200 g sukker
25 g hvetemel
25 g maizenna
1,5 dl kremfløte
Bringebær

Fremgangsmåte

Ha mel og Bremykt Steke og Bake i en bolle og bland til blandingen er kornete i konsistensen.
Tilsett sukker og egget og bland godt, når deigen begynner å formes, ta den ut av bollen og kna lett på et melet bakebord, kjevle den ut til ca. 5 mm tykk og stor nok til paiformen. Press deigen ned i bunnen og opp langs sidene og skjær vekk overflødig deig. Pakk inn i plastfolie, legg i kjøleskapet i 30 minutter.
Prikk deigen med gaffel.
Varm oven til 170 grader. Legg bakepapir over paideigen og fyll med bønner og stek på midterste rille i 12 minutter. Fjern bakepapiret og bønner og stek videre i 15 minutter eller til gjennomstekt og lys gyllen. Sett til avkjøling mens du lager vaniljekremen.
Vaniljekrem:
La melk og vaniljeessens få et oppkok. I en bolle blandes eggeplommer, sukker, mel og maizenna sammen. Når melken har kokt opp, tas den vekk fra platen. Ha 5 ss varm melk i eggeblandingen og rør godt til du får en tyktflytende væske.
Ha dette over i kjelen med varm melk over lav varme. La få et oppkok under konstant omrøring og la koke minst 1 minutt.
Hell vaniljekremen over i et fat for å avkjøles.
Pisk fløten til en silkemyk krem .
Vend inn i den avkjølte vaniljekremen piskede kremen og ha dette over i paiskallet.
La stå i kjøleskapet i 1 - 2 timer til kremen har stivnet . Dryss over bringebær og melis .
P.S. Du kan gjerne variere med ulike typer bær og frukt .

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!