I den engelsktalende verden uttales pai og pi på samme måten, og 14. mars blir gjerne omtalt som paidagen, på grunn av tallet pi som er 3,14. Den dagen lager vi alltid tradisjonell kjøttpai til middag.

Ingredienser

Paideig:
200 gram Bremykt
400 gram hvetemel
Et par spiseskjeer kaldt vann
En halv teskje salt
Egg til pensling
Kjøttfyll:
En pakke kjøttdeig (4-500 gram)
En stor løk
En stor gulrot
En stor potet
Bremykt til steking
Omtrent 1 dl tykk brun saus laget på kraft
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Lag paideig ved å smuldre kald Bremykt i hvetemel og salt. Bruk gjerne food processor. Tilsatt vann til deigen samler seg. La den hvile kaldt en liten stund, før den kjevles ut. Kjevle to rundinger, en til bunn og en til lokk.
Prikk bunnen med gaffel og forstek på 200 grader i ti minutter.
Skjær gulrot og potet i små terninger og finhakk løken.
Stek grønnsakene blankt og la dem bli møre på svak varme.
Brun kjøttdeig og tilsett salt og pepper etter smak.
Bland alt med brunsaus og fyll i paiskallet.
Legg på pailokket, og knip deigen pent rundt kanten.
Bruk gjerne overskytende deig til å lage et fint mønster på lokket, for eksempel tegnet for pi.
Pensle med egg og stek nederst i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Server gjerne med grønne erter og HP-saus.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!