En frisk og sommerlig pai som passer perfekt etter et godt måltid, eller på et kakebord.
Paibunn:
4 dl hvetemel
150 gr Bremykt Steke og Bake
1 ss sukker
4 ss vann
Fyll:
600 gr rabarbra
2 middels store grønne epler
1 ss potetmel
Marengs:
3/4 dl sukker
3 eggehviter
NB! Husk at smøret og melet bør være romtemperert.
- Sett ovnen på 225 grader, så den er ferdig oppvarmet til du er klar med paien.
- Mål opp melet og sukkeret, og hell det i mikseren sammen med opphakket smør (da går jobben enklere og kjappere).
- Kjør deigen sammen og tilsett vann etterhvert til du har en god paideig. Kle deigklumpen med plast og sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet.
- Hakk rabarbra og eplene i like store biter og rør de sammen med potetmelet i en bolle. Potetmelet gjør slik at saften fra rabarbraen og eplene blir tykkere.
- Ta deigen ut av kjøleskapet. Den er nå passe kald, og lett å forme.
- Kjevle deigen til en rund leiv med ca 0,5 cm tykkelse og kle paiformen (ca 30 cm/dm) med den. La deigen som henger over kanten være - den skal brettes over fyllet etterpå.
- Spre fyllet i formen, og brett kantene fra deigen over fyllet, så du får en jevn og fin kant rundt formen.
- Sett paien midt i ovnen og stek den i 35-40 minutter.
- Pisk marengs av eggehviter og sukker, og ha marengsen i en sprøytepose (eller en normal frysepose som du kutter det ene hjørnet av).
- Ta paien ut av ovnen og sprøyt et gitter av marengs over toppen. Skru ned temperaturen litt på ovnen, og sett så paien inn igjen. Stek paien til marengsen har fått noe farge.
Marengsen gjør paien ganske mektig, så det er egentlig ikke behov for å servere den med tilbehør. :)
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!