Nydelig rabarbrapai med hjemmelaget vaniljekrem. Har du ikke rabarbra kan du gjerne bruke andre frukter og bær, som plommer, eple, blåbær eller bringebær.
Rabarbrapai
Paiskall
80 g mandelmel
1 ss sukrin, eller sukker
1 ss speltmel eller annet mel
1/2 ts salt
2 ss smeltet bremykt
100 g gresk yoghurt eller rømme
Vaniljekrem
2 eggeplommer
2 dl melk
2 ss sukrin eller sukker
1 ts vaniljepulver
1 ts xanthan gum eller maizena
Fyll
Vaniljekrem
200 g rabarbra
1 ss sukrin eller sukker.
Start med å lage vaniljekremen. Eventuelt kan du også bruke ferdigkjøpt vaniljekrem.
Bland sammen alle ingrediensene i en kjele.
Varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å tykne.
Ta så vaniljekremen av platen.
Lag så paibunnen.
Bland sammen mandelmel, sukrin, kokosmel og salt.
Tilsett det våte.
Press deigen utover en springform på 24 cm i diameter. He
Jeg brukte to former med 12 cm i diameter.
Prikk bunnen med en gaffel.
Stek bunnen nederst i ovnen på 180 grader i 10 minutter.
Ha vaniljekrem over bunnen.
Skjær rabarbra i skiver og strø dem over vaniljekremen.
Topp med sukrin eller sukker.
Stek videre på nest nederste rille i ovnen i 15 min.
Avkjøl litt før du nyter.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!