Pai med deilig og søt risfyll, pyntet med fløtekrem og sjokoladeskav.
Ingredienser til gjærdeig:
200 gr. hvetemel
11 gr. tørrgjær
1 dl. melk
20 gr. Bremykt
15 gr. sukker
0,5 egg
1 ts. kanel
litt salt
Ingredienser til risfyll:
1,2 ltr. melk
200 gr. grøtris
100 gr. sukker
30 gr. sukker (til eggeplomme)
1 ts. vanilje essence
2,5 egg
Fremgangsmåte paibunn:
Bland alle ingrediensene til bunnen til en luftig deig, tilsett evt. litt hvetemel eller melk etter behov. La deigen heve til dobbel størrelse.
Ha deigen på bakebordet, kjevle ut deigen og legg i en smurt paiform, ca. 32 cm. i diameter. Stikk hull i deigen med gaffel.
Fremgangsmåte risfyll:
Kok opp melk og tilsett ris, 100 gr. sukker og vanilje-essence. La det koke til det er nesten gjennomkokt. Kjøl ned til det er lunken varm.
Del eggene i plomme og egghvit. Visp 30 gr. sukker i eggeplommene og visp det in i risfyll.
Visp egghvit stiv og visp det forsiktig inn i risfyllmasse.
Fremgangsmåte steking:
Hell risfyllmasse i paiform og stek i ovn ca. 25-30 min. på 200 grader.
Pai er ferdig når fyll og deig er lysbrun. La paien kjøle ned.
Pynt kake med kremfløte og sjokoladeskav.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!