En deilig sjokoladeterte helt uten hvetemel. Pærene gjør at terten blir ekstra saftig, og mandlene bidrar til en fyldig smaksopplevelse. Dette er en kake man kan nyte uten dårlig samvittighet. Den inneholder mer sunne enn usunne ingredienser, perfekt for en stemningsfull høstaften.

Ingredienser

150 g mandler
150 g sukker
110 g romtemperert Bremykt Steke og Bake
3 egg
45 g kakao
50 g smeltet after eight
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2-3 modne pærer

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader. Ha mandler og sukker i en foodprocessor. Tilsett smør, egg, kakao og vaniljeekstrakt. Kjør til en glatt deig (ca. 2 min). Hell deigen over i en smurt paiform (28 cm). Skrell pærene, og ta ut kjærnen. Skjær pærene i 1/2 cm tykke skiver og legg de lett inn i deigen. Den smaleste delen skal peke mot midten. Jobb raskt slik at pærene ikke synker ned i deigen før terten settes i ovnen. Stek terten i ca. 45 min. Avkjøles helt. Smelt after eight i vannbad, og ha den over kaken før servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!