En nydelig terte med rik smak av sjokolade, på en bunn laget med Ritz kjeks og Bremykt, pyntet med bær og nøtter, det er luksus det!
(Ca. 20 porsjoner)
Kjeksbunn:
200 g Ritz
1 ss melis
150 g Bremykt Original, smeltet
Fyll:
400 g mørk kokesjokolade (gjerne 70 %)
50 g Bremykt Original, romtemperert
70 g brunt sukker
2 dl kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt
Litt maldonsalt
Pynt:
100 g friske bær som fryses litt før servering
Friske bjørnebær og blåbær
Litt pekannøtter
Evt. litt bærsaus til servering
Paiform med løs bunn (ca. 35,5 X 12 cm)
Paibunn:
Knus kjeks med litt melis, i en foodprosessor til en helt fin masse, tilsett Bremykt, bland godt sammen og fordel det i paiforma. Trykk blandingen godt inntil kantene og i bunn. Ta deg god tid, så bunnen blir så jevn som mulig. Bruk en skje til å glatte ut. Sett formen i fryseren, slik at bunnen setter seg skikkelig.
Fyll:
Hakk sjokoladen i små biter og ha det i en ildfast bolle, tilsett Bremykt i små biter.
Ha sukker og fløte i en liten kjele. Kok opp på middels varme, rør til alt sukkeret er oppløst. Ta vekk fra varmen og rør inn vaniljeekstrakt. Hell blandingen over sjokoladen og rør godt til sjokoladen er helt glatt og fin.
Fyll tertebunnen med sjokoladeblandingen, dryss over litt Maldonsalt. La kaka stå kjølig i minst 6 timer, så den setter seg skikkelig. Pynt med bær og nøtter.
Tips:
Server gjerne med en litt syrlig bærsaus eller en god bærsorbet. Varier eller bland gjerne flere typer nøtter. La kaka stå litt i romtemperatur før servering.