Paibunn:
3½ dl hvetemel
100 g Bremykt
½ dl sukker
1 eggeplomme
1 ss finrevet sitronskall
2 ss sitronsaft
Sitronkrem:
1 sitron (saft og revet skall)-gjerne litt stor str.
110 g sukker
1 ss maizena (ca)
125 g Bremykt
2 egg
Marengs
3 eggehviter
100 g sukker
1.
Bland alle ingrediensene til paideigen godt for hånd. Samle deigen godt sammen, og legg den i plast i kjøleskapet. La paideigen ligge kjølig i ca 30 minutter.
Sett stekeovnen ved 200 °C.
Kjevle eller trykk deigen og kle en paiform i bunnen og litt opp langs kanten. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 15 minutter slik at det blir litt gyllent.
For at paiskallet skal holde seg sprøtt bedre, skal du pensle den varme bunnen med sammenvispet eggehvite umiddelbart etter at du tar den ut av ovnen.
2.
Sitronkremen
Vask sitronen godt og riv så det gule skallet. Ha sitronskall, sitronsaft, maisenna, sukker og egg i en kjele. Rør godt på svak varme til sukkeret er oppløst og egget tykner. Det er viktig at blandingen ikke koker.
Ta kjelen av platen og avkjøl litt, gjerne i vannbad. Skjær smøret i terninger og tilsett litt etter litt til sitronsausen tykner. Rør godt, bruk gjerne en mikser.
Hell sitronfyllet i paiskallet og la det stå en stund, til det får satt seg.
3.
Marengslokket
Visp hvitene til marengsen stive i en helt ren bolle og med en helt ren visp. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du visper til massen blir blank og stiv.
Fordel marengsen oppå sitronkremen og sett paien under grill (280°C) noen sekunder, til marengsenmassen er gyllen. Avkjøl paien før servering.